10 trend tipp álmaid fürdőszobájához

Rokfort Home > Trend > 10 trend tipp álmaid fürdőszobájához

10 trend tipp álmaid fürdőszobájához

Mivel egy fürdőszoba felújítás manapság igen költséges procedúra, fontos, hogy mindenki elvégezze kötelező házi feladatát, mielőtt hozzálát! Kialakítani a büdzsét és megtalálni a megfelelő dizájnt fontos feladatok, csak úgy, mint a fürdőszoba-kívánság-lista elkészítése. Ha ezek megvannak, sokkal tisztább képed lesz felújított helyiségedről: hogyan nézzen ki, hogyan működjön, és hogyan érezd magad benne!

Ha még nincs kiforrott ötleted és szükséged van egy kis inspirációra, érdemes átfutni a legfrissebb trendeket, hogy aztán irányba rakhasd szükségleteidet és erőforrásaidat. Mi most összeválogattuk neked a legnépszerűbb nyugati fürdőszoba trendeket, hogy ne kelljen lázasan angol kifejezésekkel bombáznod a Pinterest keresőt.

1. A Fa ereje

Folytatódik a faburkolású illetve fa hatású fürdőszobák virágzásának kora. Azok számára, akik tartanak a fa és víz találkozásától, végre megnyugtató ötlettel szolgálhatunk: a szinte megszólalásig hasonló fahatású kerámia lapok nem csak időállóak és könnyebben tisztíthatóak, de lehetővé teszik, hogy a korábban tabunak számító nedves, párás helyiségben is élvezhessük a fa természetes melegségét, barátságos érzetét!

Ha úgy érzed, szívesen süppednél a kádba ilyen környezetben, vess egy pillantást az alábbi ötletekre, és gondolj újra mindent, amit eddig a fa fürdőszobai használatáról hittél!

 

fa hatású burkolat

forrás: http://www.home-designing.com

fa hatású burkolat

forrás: mirage.it

fa hatású burkolat

forrás: mirage.it

fa hatású burkolat

forrás: mirage.it

2. Jeges nyugalom

Következzen egy, az előzőtől merőben eltérő stílus, melynek hullámát szívesen lovagolta meg számos nagynevű tervező! A szofisztikált, de üdítő összhatás színárnyalatai a ropogós fehér, a smaragd zöld vagy a kék, melyeket egy kevés fa vagy metál kiegészítővel kombinálva elérhetjük a kívánt izgalmas, egyben visszafogott látványt!

fürdőszoba; trend; rokfort blog

forrás: pinterest.com

furdoszoba trend

forrás: pinterest.com

3. Kreatív klasszika!

A mintás és geometrikus csempék már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, de ahogy jön egy újabb esztendő úgy rukkolnak elő gyártók és tervezőik újabb meglepetésekkel is! Idén visszatértek a klasszikus formák, de kreatív csavarral, szokatlan installációkkal – olyan mintákkal mint a halszálka, a szélmalom vagy a kosárfonat-, háttérbe szorítva ezzel a „gyorsan száradó” divatszeszélyeket. Éljen az érték- és időálló stílus!

iris, maiolica, fishbone, bahtroom, trend, fürdőszoba

forrás: irisceramica.it

 

4. Közel a természethez

Nem a fa az egyetlen természetes hatású anyag, mely berobbant a fürdőszoba trend világába, s ha már szóba hoztuk az idő- és értékállóságot, muszáj megemlítenünk a természetes kőzetek szerepét is! Legyen csiszolt, vagy durva, átalakított, vagy természetes formájában hagyott, már nem csupán padlóra és falra, de mosdókagylókhoz, kádakhoz és egyéb fürdőszobai berendezésekhez is kedvelt felületté vált. Tekintélyparancsoló, nemes és elegáns: akár csak maga az anyatermészet!

bathroom, trend, fürdőszoba, imso ceramiche

forrás: imsoceramiche.com

forrás: imsoceramiche.com

5. Még mindig metál az ész!

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence volt, s úgy tűnik még sokáig az is marad. Megfelelő világítással kifejezetten fényűző látványt nyújt, ráadásul remekül képez kontrasztot természetes felülettel (fával, kővel) kombinálva. Sokan tartanak attól, hogy a fém rideg hatást kel a helyiségben, de a matt, vagy szatén változatok, a rozsdamentes acél és sárgaréz kiegészítők látványa minden kételyt elhessegetnek majd!

bathroom, trend

forrás: houzz.com

Metál

forrás: http://alwaysjudgingblog.tumblr.com/

6. A fehér az új fekete

Már ha tartozékokról beszélünk. Az olajos, mogorva fekete helyett, ezzel a színnel üde, kortárs vibrálást adhatunk fürdőszobánknak! Színes mozaikhoz, vagy unikolor csempéhez felszerelve mozgalmassá tehetjük a helyiséget – s nem mellesleg a szürke hétköznapokat is!

white, accessories, bathroom, trend

forrás: fimacf.com

7. Hasznos helyett kényelmes!

Ez évtől kevésbé a funkcionalitás, sokkal inkább a kellemes környezet kialakítása kerül a fókuszba. Mit is értünk ez alatt? Fürdőszobánk többé már nem csupán egy tisztálkodásra elkülönített helyiség: egy oázis, ahol kiszakadhatunk a mókuskerékből! Ez mind a bútorok, mind a burkolatok, színek és világítás terén is megmutatkozik. Olyan részletek is előtérbe kerülnek, mint a hangulatvilágítás, és a „láthatatlan” illesztésű tárolók.

Kényelmes fürdőszoba kortárs stílusban

forrás: houzz.com

8. Ipari sikk

Az ipari stílus egyre népszerűbb lesz hazánkban is, nyugatabbra tekintve azonban már a fürdőszobák ilyetén remodelling-je is elindult. Mondhatni a stílus alapkövetelménye a nyers téglafal, a durva vagy csiszolt, hideg beton (nem csak padlón, de falon is!), néhány régi, megmentett ipari lámpa és kiegészítő, a felújított bútordarabok- és ami a sikk fűszerét adja- mindez elegánsabb darabokkal vegyítve. Az eredmény egyszerűen lenyűgöző!

industrial chic_bathroom

forrás: art_of_home_warsaw

 

industrial chic, bathroom

forrás: http://ideasgn.com

9. Egy csipet pink

Odavagy az élénk, „hangos” színekért? Akkor most jó hírünk van számodra: a következő évek egyik fő iránya a színekkel való játék lesz! Korall, pink vagy barack- játékos, édes, vagy drámai; nem kell messzire nyúlnod, hogy magad is kipróbáld közérzetedre gyakorolt hatását. Egy-két kiegészítővel le is tesztelheted, mennyire feldob egy sematikus, unalmas fürdőszobát!

 

pink, pop up, bathroom,trend

forrás: pinterest

pink, pop up, bathroom,trend

forrás: pinterest

10. Hatalmas csempék

Félre az apró mozaikkal és a keskeny metro csempével! (bár létjogosultságuk továbbra is vitathatatlan), azonban itt van az új trendek protagonistája: az „oversized” csempe. Nem csak azért kedveljük, mert könnyen tisztítható, hanem mert szinte láthatatlan illesztéseinek köszönhetően látványa tértágító, monumentális, stílusos, letisztult!

oversized tile, ragno, rokfort blog

forrás: ragno.it

 

oversized tile, love tiles, rokfort blog

forrás: lovetiles.com

Kövess minket az Instán!

Kövess Minket!