Skandináv dizájn – a bohókásan elegáns

Rokfort Home > Trend > Skandináv dizájn – a bohókásan elegáns

Skandináv dizájn – a bohókásan elegáns

A skandináv stílus évek óta hódít otthonos melegsége és ízlésessége miatt, s egyre több továbbgondolt stílusával találkozhatunk az interneten és magazinokban egyaránt.
Azok számára, akik eddig csak szemezgettek a dizájnnal, összeszedtük a 10 legjellemzőbb szempontot, melyeket követve igazi skandi-atmoszférát varázsolhatnak otthonukba!

1. A padló

A padlószőnyegek ideje lejárt; pontosabban, ezen dizájn kellékei közt soha nem is volt helyük! Az igazi skandináv stílus preferenciája minden szobában az elegáns, világos fapadló- persze egyetlen kivételes eset azért van, ez pedig a fürdőszoba.

2. Színek tánca

Fehér falak, hűvös szürke és kék textilek: ezek garantáltan a skandináv atmoszféra alapjai, habár a `40-es és `60-as évek popkultúrájából kialakult skandi irányzatok között sokkal dinamikusabb színvilággal is találkozhatunk. Olyanokkal, mint például a Marimekko kiegészítői, vagy Josef Frank darabjai! Mindkettő nagyon különböző, de nagyon skandináv!
3. Textúrák, anyagok

Fa -fa-fa, és ne szégyelljük megmutatni! Használjunk kevert burkolatokat a falon és mennyezeten egyaránt, így képezve sajátos textúrát; a szürke festékkel pedig ne spórolj, a fenyő- és tölgyfa sárgás hatását semlegesítheted vele!4. Formák

Letisztult vonalak- építészettől a bútorokig: minden egyszerű és nagyszerű!

5. Funkció

Egy igazi skandináv enteriőr a mindennapok inspiráló harmóniáját kell, hogy sugározza, egy funkció-központú, a hétköznapokat támogató berendezésű környezettel!

6. Bútorok

Számos különleges darabot találhatunk a stílus alkotóitól, ha kicsit beleássuk magunkat a bútorok vadászatába. Olyan méltán híres nevekkel kell, hogy megismerkedjünk, akik az 50-es évek tehetséges dizájnerjei: Hans Wegner, Alvar Aalto és Arne Jacobsen darabjai még mindig gyönyörűek, idő- és értékállóak.

7. Szedd ráncba!

Bármelyik skandináv megborzongana egy angol viktoriánus enteriőr látványától: a kis dobozoknak otthont adó doboz házaktól. Csak csínján a kiegészítőkkel!

8. Kandallót a sarokba!

A skandináv országokban a téli hónapok hírhedten zordak, nem csoda hát, ha szinte minden nappaliban helyet kap egy hagyományos kandalló vagy kályha. Ellentétben a brit otthonokkal, ahol a tűzhely a helyiség fókuszában áll, a skandináv klasszikusok egészen egyszerű oszlopformájúak – ám annál gyönyörűbb csempével díszítettek, különösen a 19. századi darabok-, és a szoba egyik sarkában húzódnak meg szemérmesen

.

9. Bent is, kint is!

A skandinávok szeretnek időt tölteni a szabadban, s ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy még a legkisebb lakáshoz is tartozik falatka terasz, vagy egy takaros kis erkély. Előszeretettel ülnek ki beszélgetni a késő nyári estéket, vagy akár grillezni egy családi ebédre (legfőbb riválisai az ausztrál és dél-afrikai bbq sztéknek).

10. Légy öko-barát!

A svéd polgárok nagyon gyorsan váltottak környezettudatos berendezkedésre otthonaikban. Tripla szigetelt ablakok, falak és tetők, geotermikus hőszivattyúk: ezek egy átlagos svéd otthon „tartozékai”. Minden tekintetben követendő- akarjuk mondani beérendő példa!

instagram photos

  • Fabulous collection from @gigacer 
#krea 
#gres
#interiordesign 
#design 
#welovetiles 
#gresporcellanato
  • two different, unique surfaces: TAKE CARE from @lea_ceramiche 
T: spatula pattern with iridescent effect
C: glossy, reflective, textured effect
poduced in 3 dif. sizes - 100x100 | 100x150 | 100x300 cm
Just can't get enough of it ❤️
#leaceramiche #welovetiles #ceramictiles #interiordesign #oversized #design
  • The brand new collection from the all-time fantastic @41zero42 !Wood effect and beautiful colours with natural finish ???❤️ This is #technicolor _________ price is available on our Facebook page ? #welovetiles #design #interiordesign
  • New samples have arrived! ☺️ Brand new collection of @equipeceramicas called #splendours .
As its name indicates: a beautiful, unique appearance✨? .
.
.
#equipeceramicas 
#interiordesign 
#design 
#welovetiles 
#rokforthome
  • May this year bless you in surprising and joyful ways! ??? #happynewyear #celebrate #2018 #byebye2017?
  • Egy 
Kossuth-díjas építészmérnök és egy művészeti kurátor közös munkája. ⚜️ tervezők: A +  Z Design Studio
fotók: Barbay Csaba (OCTOGON Magazin 2017/6)
  • Úgy látszik, idén a zöld lesz a nyerő - Tiffany a diktátor ???
#dogfriendly #inlovewithdogs #ceramictiles #irisceramica #design #interiordesign #rokforthome #pomeranian
  • ‘Must’ve been a rough evening ... but it was worth it for sure! ?? #hadnagytimi #chezelles #mosaictiles #inkandmilk #modaceramica #interiordesign
  • Nicsak mi van a @ficakbisztro pultján! ? 
Próbáljátok ki, nemrég nyílt a Nádor utcában! Ma gulyásleves a menü ?? #goulashsoup 
#irisceramica 
#ceramictiles #welovetiles #interiordesign #ficakbisztró

Kövess Minket!