Terrazzo – minden mennyiségben

Rokfort Home > Trend > Terrazzo – minden mennyiségben

Terrazzo – minden mennyiségben

Kedvenc terrazzo stílusú szériáink

Reneszánszát élik a terrazzo burkolatok, és egyre inkább érezzük felőletek is a fokozott érdeklődést. Ezért úgy gondoltuk, készítünk nektek egy összeállítást legújabb terrazzo szériáinkból. Igyekeztünk a klasszikus megjelenéstől a teljesen újragondolt design-okig belefoglalni egy-egy példát. Fogadjátok szeretettel! 🙂

Mi is pontosan a terrazzo, és honnan származik a fogalom?

A terazzo olasz kifejezés terrazza/ terraces szóból származik. Az ókori görög és római időkben, valamint az olaszországi reneszánsz idején kiváltképp népszerű anyagként tartották számon. Az alapját beton képezte, amit újrahasznosított gránit- és márványdarabokkal ötvöztek – olykor akár törött kerámia héjakkal is tarkítva: izgalmas és látványgazdag külsejét ezek az apró szilánkszerű darabkák adják. Az eredeti terrazzo anyag minősége csaknem felér márványéval, azonban az itt bemutatott, (terrazzo hatású) gres szériák sem maradnak el kedvező tulajdonságaikkal. Kiváló hővezetők, alkalmasak padlófűtésre, kültéri, beltéri burkolatként, munkafelületként – legyen szó akár vizesblokkról, teraszról, esetleg konyhapultról! A modern kőporcelán gyártás lehetővé teszi, hogy ezt a különleges anyagot számtalan variációban álmodhassuk újjá és újjá. Az olasz és spanyol burkolat tervezők nem is tétlenkedtek ez ügyben: számos innovatív, színes vagy olykor homogénárnyalású széria látott napvilágot. Kedvenceink – és egyben az általunk forgalmazottak – közül mutatunk most nektek be párat. Nézzük!

 

MIRAGE – NORR

Az olasz MIRAGE  egy harmonikus, hasonló színárnyaltokat párosító, klasszik terrazzo stílusú szériát dobott piacra, melyben inkább a kőzethatás dominál – ez a Norr.

*A szérianevekre kattintva a teljes kollekció hivatalos katalógusát nyithatod meg új oldalon.

 

Fioranese – Ghiaia & I Cocci

Míg az először debütáló I Cocci kollekció a hagyományos, meleg színekkel kooperál, és megjelenik az alaplapokban az egészen aprószemű terrazzo mintázat is…

addig a szintén Fioranese által tervezett Ghiaia széria már sokkal bátrabb színhasználattal és textúrákkal játszik: csillogó, matt és fényes darabokkal tarkított, 3 fő háttérszínnel.

 

Refin – Flake

A Refin gyártó termékei méltán közkedveltek: a magas minőség pénztárcabarát árakkal párosul, emellett a minőségi designra is nagy hangsúly kerül. Velencei terrazzo stílusú kollekciójuk – melyben szintén megtalálhatóak az egészen apró és nagyobb szemű szilánkocskák – a Flake nevet kapta.

 

Ergon – Medley

A végére tartogattuk a számunkra egyik legszebb terrazzo szériát, mely árnyalataiban teljesen elrugaszkodott a dogmáktól. A Medley-ben különös színkombinációk adják a tér sikkes jellegét, választásban nagy mozgásteret adva az elnagyolt és -aprózott minták között. Ámuljátok velünk, szerintünk nagyon eltalálták! 🙂

 

Reméljük, tetszett az összeállítás. Amennyiben valamelyik széria felkeltette érdeklődésedet vagy kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken!

NOTE: Budapesti Bemutatótermünkben általában minden új termékről található mintadarab, úgyhogy érdemes benézni hozzánk! ? Ha esetleg szeretnél biztosra menni egy kollekció bemutatódarabjait illetően, telefonálj és érdeklődj munkatársainknál az adott kollekció elérhetőségéről! ?