Anyatermészet sem használt colstokot – egy lakás Kijevben

Rokfort Home > Design > Anyatermészet sem használt colstokot – egy lakás Kijevben

Anyatermészet sem használt colstokot – egy lakás Kijevben

Minden úgy tökéletes, ahogy van

Kijev szívében, egy felhőkarcoló tetején lapul meg a híres ukrán építész, Sergey Makhno különös munkája:

A zeg-zugos, sejtelmes lakás, tele ősi motívumokkal és művészeti alkotásokkal, melyek lágyan simulnak a modern elemekkel komponált, egyedi stílusba.

Alapkoncepcióul a japán ‘wabi-sabi’ filozófia szolgált, mely a tökéletlenség ünneplését jelenti. E filozófia elismerői nagyra értékelik például a természetben is fellelhető asszimetrikus, szabálytalan, múlandó – azaz nem tökéletes alkotásokat. Legyen az egy apró folyami kavics, egy ág vagy egy kézzel készített agyagedény, mind a Nyers, Egyszerű és Megismételhetetlen közvetítői. Egy szóval, gyönyörűek.

Ennek tudatában nem is csoda hát, ha a képeket végignézve csupa ‘tökéletes tökéletlenség’-be ütközünk.

A penthouse végső karakterét jól láthatóan – a wabi-sabi nyomvonalán – az építész származása is befolyásolja. Az ukrán hagyomány védjegyei fedezhetőek fel például az agyag falfelületekben és a nyers fa tartóoszlopokban, gerendákban. Bár ezt a képek kevéssé sejtetik, a lakás felszerelése a legmodernebb technológiával történt, így a komfort abszolút teljes.

wabi_sabi_apartment_by_sergey_makhno_architects_yatzer

refin fossil

A képen látható egy helyes kisfiú, körülvéve kortárs hangulatú Refin burkolattal, mely a Fossil fantázianevet kapta. – A burkolat Bemutatótermünkben is fellelhető! 😉
képek: https://www.yatzer.com