Refin: Fossil – kortárs bohémia

Rokfort Home > Design > Refin: Fossil – kortárs bohémia

Refin: Fossil – kortárs bohémia

Üdítő kivétel a burkolat dizájnban

A közízlés kérdése mindig is foglalkoztatott minket:  Fontos -e? Ki kell-e szolgálnunk?

Arra jutottunk, hogy bár valóban fontos, mit kedvelnek a vásárlók és a burkolat trend véleményvezérei, mi elsősorban még is csak formálni, és nem feltétel nélkül kiszolgálni kívánjuk azt. Ezért fogunk időről-időre olyan kollekciót is porondra állítani, mely első látásra a “bevállalósabb” tervezők, lakberendezők ás otthonukat csinosítók alternatívája. Az olasz Refin azért tartozik kiemelt gyártóink közé, mert pontosan ezt az irányt képviseli: termék palettája egyaránt tartalmaz letisztult, könnyen variálható és társítható kollekciókat illetve modern különlegességeket is. A most következő burkolat is úttörő a témában.

Miért pont FOSSIL a kollekció fantázianeve?

fossil-ammonites

forrás: hidden-earth.co.uk

A fosszília kifejezés ősleletre, ősmaradványra utal; pontosabban egykoron élő lények – nővények, állatok –  egész vagy rész lenyomataira. Ezek a sajátos módon, kőzetekben ‘dokumentálódott’ leletek gyakran egészen különös mintázatokban maradtak fenn. Ilyen például a már kihalt ammonitesz (tengeri lábasfejű) háza: barázdái spirális rovátkákként rögzültek a földben, kőzetben. Az ilyen finom jelenségek inspirálták Kasia Zebra dizájnert, a DesigntaleStudio tervezőjét is. A fiatal Kasia díjnyertesként távozhatott Fossil-projektjével a 2014-es nemzetközi “Create Your Tile” versenyéről, ahol kiemelkedett innovatív grafikai megoldásával. A művészi burkolat mintáit ugyanis kézzel rajzolt tervei alapján készítik el, ettől válik utánozhatatlanná.
Nem csak látványossága, felhasználhatósága szempontjából is szívből ajánljuk! Magas minőségű gres anyagának köszönhetően kiváló fal és padló felületének burkolására is. 60×60 cm-es méretben gyártják és három különböző színárnyalat közül is választhatunk.

Ár: itt

Katalógus

Refin_Fossil_RokfortHome-02