Refin: Affrescati

Rokfort Home > Kollekciók > Refin: Affrescati

Refin: Affrescati

Tisztelgés az olasz freskóművészet előtt

Egy varázslatos széria, ahol a freskók – az olasz művészethez szorosan kapcsolódó ősi festési technika örökségeként – a történelem és esztétika kortárs meséjévé válnak.

Az Affrescati [magyarul: freskók] névre hallgató kollekció elszánt kutatómunka gyümölcse, melynek keretében a Refin tervezői alaposan tanulmányozták az olasz freskóművészet nagy mestereinek alkotásait. Az eredmény egy különleges megjelenésű és finoman dombornyomott szerkezetű széria lett, mesebeli mintázatokkal és a történelmi szépséget idéző árnyalatokkal.

Az Affrescati színpalettája a klasszikus festőművészetben használt színeket kelti életre, melyeket a mész anyag átlal kiváltott kémiai reakció “szelidít meg” így az árnyalatok vintage megjelenést kapnak. A széria dekorlapjain fellelhető díszítőelemek – a korai reneszánszban alkotó Giotto di Bondone tílusának jellegzetes elemét képező aranycsillagok – a mester remekművei előtt hivatottak tisztelegni.

A hivatalos katalógust ITT találod a formátumokért, méretekért és színekért!

NOTE: Budapesti Bemutatótermünkben általában minden új termékről található mintadarab, úgyhogy érdemes benézni hozzánk! ? Ha esetleg szeretnél biztosra menni egy kollekció bemutatódarabjait illetően, telefonálj és érdeklődj munkatársainknál az adott kollekció elérhetőségéről!